Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

Спестявайте повече енергия у дома

Пишете ни
Спестявайте повече енергия у дома5 добри причини да поставите покривен прозорец VELUX


Днес все повече хора търсят различни начини да направят домовете си „зелени“, екологични и здравословни за живеене. Представяме Ви 5 добри причини, поради които поставянето на покривен прозорец ще Ви доближи до тази цел. Ефектът – не само върху околната среда, но и върху сметките Ви – ще Ви изненада.

1. Повече светлинаЗнаете ли, че през покривните прозорци влиза два пъти повече дневна светлина, отколкото през стандартни прозорци? Поставянето на покривен прозорец (или смяната на стара капандура) наистина може да направи разлика. Голям прозорец в покрива ще позволи на слънчевите лъчи да осветят къщата Ви естествено и безплатно. Светлината ще достигне до голяма част от стаята и това не само ще намали сметката Ви за ток. Повечето светлина на мансардния етаж и по-добрата естествена вентилация ще повишат съществено комфорта в дома Ви.   

2. Ново пространство

   

Дори най-малкият покривен прозорец ще озари тъмната стая и ще създаде усещане за повече пространство – напълно ще промени облика и усещането под покрива. Тъмният таван, в който никога не сте обичали да прекарвате много време, може да се превърне в допълнителна спалня, детска стая, баня или фантастично място за релакс. Покривните прозорци също така са добра алтернатива, когато сте ограничени от липса на място за нови вертикални прозорци или ако търсите повече дискретност.

3. По-добър комфорт и по-добро здраве

   

Много хора не осъзнават колко доколко комфортът в дома им е свързан с тяхното здраве и добро разположение. Нездравословният климат в сградите може да доведе до редица последици, като астма, алергии, намалена способност за учене и ниска продуктивност. Един от най-добрите начини да подобрите вътрешния климат на дома си е като оптимизирате естествената вентилация. А един от най-ефективните и екологични начини да проветрявате дома си е с покривния прозорец – през него ще вкарате повече свеж въздух с помощта на т. нар. ефект на комина.

4. По-ниски разходи за енергияСмяната на стар покривен прозорец с нов, с по-високо качество, ще намали разходите Ви за отопление и за охлаждане на къщата. Оказва се, че можете да повишите стайната температура през зимата с до 2оС и да я намалите през лятото с до 5оС – само като замените стария покривен прозорец, капандура или винкелна конструкция с нов покривен прозорец VELUX. Този ефект може да се подсили допълнително с добавяне на подходящи оригинални вътрешни и външни щори и сенници, за да се намали прегряването през лятото и да се подобри изолацията през зимата.

5. По-ниски емисии на СО2Инвестирайки във висококачествен покривен прозорец VELUX, Вие не само повишавате комфорта у дома и намалявате разходите си. По този начин също така помагате на околната среда, заради по-ниските емисии на СО2. При покривни прозорци VLEUX въздействието върху околната среда при всички етапи от жизнения цикъл на прозореца – разработване, производство, доставка, монтаж, използване, сервизиране и унищожаване – се компенсира значително от ползите, които ще донесе употребата на прозореца през този период по отношение на емисиите на СО2, а именно заради използването на безплатната слънчева енергия в дома Ви през покрива.
В момента в България има различни програми за енергийна ефективност, които предлагат подпомагане на домакинства и фирми, планиращи оптимизиране на пестенето на енергия.

Продукти, които допринасят за околната среда

Групата VELUX създава по-добри условия на живот с помощта на дневна светлина и свеж въздух, които проникват през покрива. Продуктовата програма на VELUX осигурява здравословен климат в сградите. Продуктите имат положителен принос към околната среда, тъй като са енергийно ефективни и генерират повече енергия при ползването им, отколкото е изразходвана при производството им. VELUX предлага покривни прозорци за скатен и плосък покрив, щори, сенници и външни ролетни щори, продукти за монтаж, средства за контрол, аксесоари и др. За повече информация посетете www.velux.bg.ВЕЛУКС България ЕООД

Пелистер 6, Павлово
Тел.: 02/ 955 99 30
www.velux.bg

 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.