Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

ALUKÖNIGSTAHL представя най-интересните иновации на Schüco и Jansen, показани на изпожението в Мюнхен BAU 2017

Пишете ни
ALUKÖNIGSTAHL представя най-интересните иновации на Schüco и Jansen, показани на изпожението в Мюнхен BAU 2017
Всеки, който иска да създаде един успешен строителен проект е поставен пред изключително много предизвикателства. Поради тази причина ние съветваме архитектите, производителите и инвеститорите при реализирането на сградите в областта на иновативните системни решения, индивидуалните специални конструкции и сервиз. На всички фази от строителния процес – от проектирането, през производството до монтажа сме на Ваше разположение. Представляваните от нас марки успешно презентираха своите иновации на строителното изложение BAU 2017 в Мюнхен.
На Вашето внимание представяме някои от най-интересните нови системи на Schüco и Jansen.


Прозорец Schüco AWS 75 PD.SI - Panorama Design


Алуминиев прозорец с тънки видими ширини, разработен за интегриране във фасадата Schüco FWS 35PD. Сливането на форми и функции, заедно с енергийната ефективност са основни предпоставки за реализирането на модерна сградна обвивка. С новата система Schüco AWS 75 PD.SI Panorama Design  Schüco предлага отваряем елемент с минимални видими ширини отвътре и отвън, който напълно отговаря на архитектурните изисквания. Системата се характеризира с изравнени в една равнина профили на крилата отвътре, минимална видима част на уплътнението, висока трансперантност с помощта на тънки видими ширини отвътре и отвън, както и с хармонизирани видими ширини при отваряемите и неотваряемите части за цялостна визуална картина и скритата система за отводнение.Алуминиева система за плъзгане Schüco ASE 60 и ASE 80.HIПрофилната система предлага чрез своята разширена изолационна зона висока топлоизолация в рамките на съответните строителни дълбочини. Множество мултифункционални компоненти се грижат за скъсяването на времето за обработка и монтаж. Възможност за вграждане на високо модулен обков, който по желание може да са използва като обков за плъзгаща се система или за система с повдигане и плъзгане, както и с голям избор от индивидуални възможности на дизайн. Новаторската платформа плъзгащи се системи 60/80 поставя нови стандарти в областта на комфорта и дизайна със своите безбариерен праг, малка видима ширина на зоната на застъпване между крилата и скрит канал за обкова.
Системи тип хармоника Schüco ASS 70 FD и ASS 80 FD.HI


Оптимизираните системи тип хармоника Schüco ASS 70 FD и ASS 80 FD.HI предлагат предимство при възможностите на дизайн чрез вариант на отваряне с ъгъл от 90°, включително плосък, топлоизолиран праг. Магнитните ограничители между крилата и филигранните дръжки също са иновативни. Системата се характеризира и с интегриране на уширителен профил над касата за поемане на сляганията от плочата, цветово многообразие - възможност на различни цветове отвън и отвътре. Предимствата на производство са нови варианти за изработка благодарение на комбинацията с плосък праг, улеснен монтаж на крилата на обекта, което предотвратява необходимостта от транспортиране на големи елементи.

Система за врата Schüco ADS 90.SI SimplySmart Design Edition


Чрез своята интегрирана дръжка с възможност за осветление системата Schüco ADS 90.SI SimplySmart Design Edition изпълнява най-високите естетически изисквания. Плътната от двете страни врата обединява предимства като енергийна ефективност, статика и опростена изработка с високите изисквания на дизайна. Като атрактивното дизайнерско обектово решение Schüco за първи път представя на изложението BAU 2017 своята концепция за интегрирана във фасадата врата Schüco ADS 90.SI SimplySmart. Навън отварящата се врата със скрита каса отлично хармонира с изгледа на фасадата. Системата убеждава най-вече с изключително филигранната си каса за вграждане и врата и остъкления на фасадата в една равнина. Вдлъбнатата дръжка на  Schüco ADS SimplySmart Design е интегрирана в стандартна геометрия на профила и предлага заедно с плътната врата оптика в една равнина. Индиректното, енергийно ефективно LED осветление подчертава акцентирането на дръжката като дизайнерски елемент. Осветлението се поставя от вътрешната страна на дръжката. Връзката към дръжката се осъществява  много лесно с Т-връзки, с поставени отгоре и отдолу покриващи капаци.


Противопожарни врати Schüco FireStop ADS 90 FR 30Иновативната три камерна профилна геометрия с отворен фалц, за по-лесна обработка, и строителна дълбочина от 90 мм прави възможна гъвкавост при налагане на промени в процеса на ползване. Поставянето на кабели на по-късен етап за моторизиране на вратата или смяната на бравата, например от обикновено заключване към многоточково заключване, се осъществява много лесно. По този начин може противопожарна врата да бъде окомплектована с компоненти за клас на защита от влизане с взлом. Алуминиевите пожарозащитни врати се характеризират с тънки видими ширини само от 127 мм, както и увеличени размерите до 1500 мм ширина и 3100 мм височина. Предимство на системата е и предлаганият комфорт при вграждането на вратите в болници. За първи път е показан и противопожарен вариант на врата без брава. Това е голям комфорт при вътрешните врати в сгради с голям човекопоток. Решаваща добавена стойност на новата система е нейната икономичност: голяма част от елементите са изработени предварително в цеха, което спомага за лесен, бърз и сигурен монтаж на обекта.


Фасадна система Schüco FWS 35 PD (Panorama Design)С фасадната система Schüco FWS 35 PD може да бъде реализирана максимална трансперантност и в ъглите на сградата. Премахването на ъгловия вертикален профил допринася за висококачествен дизайн с първокласна оптика и оптимален изглед. Новите прозоречни елементи за вграждане Schüco AWS 75 PD.SI във фасада Panorama Design отлично изпълняват архитектурните изисквания за филигранност и функционалност. Благодарение на тънките видими ширини на профилите прозорците Panorama Design образуват заедно с фасадата Schüco FWS Panorama Design оптично единство. Прозорецът Schüco AWS 75 PD.SI може да се управлява както ръчно, така и механично с помощта на скрит обков Schüco TipTronic. Системната платформа Schüco FWS 35 PD предлага разширена програма от аксесоари с повишена сигурност при обработката, като например оптично дискретни свързващи компоненти за слънцезащитни компоненти, изпитани решения за защита от влизане с взлом за клас на сигурност RC 2 и RC 3. Фасадната система е сертифицирана за остъкляване на пасивни сгради със стойности Uf do 0,88 W/(m2K) и Ucw do 0,79 W/(m2K).


Противодимна система Schüco FireStop ADS 76.NI SP

Противодимната система се характеризира с висока гъвкавост при необходимост от промени в процеса на употреба с помощта на иновативна еднокамерна профилна геометрия с отворен фалц със строителна дълбочина от 76 мм. Поставянето на кабели на по-късен етап за моторизиране на вратите или смяната на бравата, например от обикновено заключване към многоточково заключване е възможно без големи усилия. По този начин може противодимна врата да бъде окомплектована с компоненти за клас на защита от влизане с взлом. Алуминиевите противодимни врати убеждават с видима ширина само от 127 мм, увеличени размери за повишен достъп на светлина до 1500 мм ширина и 3100 мм височина. Предимство на системата е и предлагания комфорт при вграждането на вратите в болници. За първи път е показан и варианта на противодимна врата без брава. Това е голям комфорт при вътрешните врати в сгради с голям човекопоток. Решаваща добавена стойност на новата система е нейната икономичност: голяма част от елементите са изработени предварително в цеха, което спомага за лесен, бърз и сигурен монтаж на обекта.


Вентилационна система Schüco VentoLife

Дишането на чист въздух е основна човешка необходимост. Но в големите градове здравето може да бъде застрашено от голямата концентрация на прах и частици. Затова Schüco със своята система Schüco VentoLife разработват вентилационна система с многостепенен вентилационен филтър, специално за жителите на такъв вид градове. Schüco VentoLife доставя жизненоважния кислород незамърсен. Дори при голям смок малките вредни частици се отстраняват. Също така и при непроветрено помещение въздухът е ефективно пречистен и не е необходимо допълнително използване на уреди за пречистване на въздуха. Сензорно управлявана клапа дозира входящия въздух отвън според нуждите за оптималното качество на въздуха в сградата. Schüco VentoLife се интегрира невидимо във фасадата или прозореца и може да се използва както в офис сгради, така и в жилищни сгради, благодарение на факта, че филтъра и вентилационната функция не са зависими от вида на помещението. Системата не само допринася за здравословния начин на живот, но и за повишаване на стойността на недвижимия имот.


Стоманена прозоречна система Jansen Janisol Arte 2.0


Ново поколение стоманена прозоречна система за ремонти и ново строителство. Janisol Arte 2.0 е предвидена специално за индустриални и исторически сгради, при които е необходимо запазването на визията. С разширяването на асортимента на материали е на разположение възможността за избор на профила от неръждаема стомана или от стомана от кортен. Всички видове отваряне навън и навътре могат да бъдат реализирани с тънката профилна система, която се характеризира с отлична топлоизолация, стабилност и тънки видими ширини. Атрактивното профилно решение за прозорци е подходящо и за модерно жилищно строителство. Системата отговаря на всички изисквания за статика, строителна физика и сигурност и това прави възможно сигурното проектиране, изработка и монтаж.

За допълнителна информация и консултация за иновациите търговските представители от ALUKÖNIGSTAHL са на Ваше разположение.

Материалът е разработен от:
Милина Йорданова
 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.