Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

Schüco на изложението Fenster Frontale 2018

Пишете ни

Schüco на изложението Fenster Frontale 2018Както на всяко издание на изложението Fenster Frontale в Нюрнберг, така и тази година марката Schüco представи между 21 и 24 Март 2018 г. на вниманието на строителния бранш своите иновации в областта на пластмасовите системи, сред които бяха новата система за защита от изпадане, нов вид фолио PX , новостите около Schüco LivIng и много други.

Schüco Corona CT 70 Accent

Schüco Corona CT 70 Accent с външно уплътнение е нова система за прозорци и врати, базирана на доказалата се система Schüco Corona CT 70. Характеризира се с пет камери и строителна дълбочина от 112 мм за ефективна термична изолация (Коефициент на топлоизолация Uf=1,4 W/(m2K) . Системата може да се изработи във вариант Classic, Rondo и Vision.  Възможни са всички фолиа за ПВЦ и металическите цветове Schüco AutomotiveFinish. Основният профил се предлага в бяло и кремаво. Благодарение на тънките профили се постигат тънки видими ширини за възможно най-голям достъп на светлина.


Schüco LivIng Variant

Това е система с външно уплътнение и строителна дълбочина от 120 / 82 мм (каса/крило). Дизайнът е с „наклонена“ каса и Т-профил, който е с 15° наклон. Геометрията на крилото е разместена в две равнини (Classic). Системата може да бъде с два вида връзка на профилите на касата: под ъгъл и от вида имитиращ дървен прозорец. Schüco LivIng Variant е 7 камерна конструкция с крило с оптимизирана геометрия на камерите и строителна дълбочина от 82 мм. 6+1 камерна конструкция в касата и строителна дълбочина от 120 мм. Характеризира се с оптимизиран фалц на стъклото за намалена загуба на топлина в областта на връзката на стъклото. Стойности на Uw по-малки от 0,8 W/(m2K) – подходяща за пасивни сгради . Стойности Ug  от 0,6 до 0,5 W/(m2K).


Schüco LivIng Alu Inside

Системата Schüco LivIng Alu Inside е 7 камерна пластмасова конструкция с три изолационни нива и патентована алуминиева технология за връзка. С тази високо топлоизолирана система могат при малки видими ширини да бъдат реализирани висококачествени прозорци за пасивни къщи. Системата се характеризира със средно уплътнение за по-добра изолация, интегрирани алуминиеви изолатори, конструкция на касата без стомана и пяна. Профилът е напълно рециклируем и всички негови компоненти са идентични на компонентите от системата Schüco LivIng. Системата е с тънки видими ширини от 120 мм, с геометрия на крило и каса в разместена равнина и геометрия на крилото Classic. Налично е интегрирано алуминиево усилване за високи статични изисквания. Благодарение на оптимизираната геометрия е възможно залепване на стъклопакета към крилото, чрез което може да се увеличат размерите и теглото на крилото и да се достигне до клас на защита RC 2. Системата е сертифицирана от института за пасивни къщи във варианта с изолация, без фалцов профил.
 
Schüco LivIngSlide
Schüco LivIngSlide е иновативна плъзгаща се система с отваряне от вида „повдигане и плъзгане“, с основна строителна дълбочина на крилото от 82 мм за отлична топлоизолация,  остъкление до 52 мм и строителна дълбочина на касата от 194 мм. Възможност за изпълнение при саниране и ремонти. Средни Uf стойности от 1,3 W/(m2K) и Uw стойности до 0,9 W/(m2K). Бърза и лесна изработка в цеха. Непрекъсната повърхност при свързване на профилите, без видима разлика в цветовете. Възможни са всички обичайни видове отваряне. Системата се характеризира с клас на сигурност RC 2, възможност за изпълнение с алуминиева капачка, както и за Soft-Close, Soft-Handle или Soft-Lift.
Schüco VentoAir+ 

Schüco VentoAir+ e саморегулиращ се уред за вентилация, намиращ се във фалца на прозореца с автоматизиран достъп на въздух. Използва се за контролирана вентилация и сигурно отстраняване на влагата. Системата е изцяло механизирана. Модулите за вентилация на въздуха се монтират в областта между крилото и касата и не зависят от вида на обкова. Благодарение на компактността и прецизната технология при необходимост могат да се монтират няколко вентилационни уреда незабележимо в прозореца.  Schüco VentoAir+ се предлага в сребристо сив или черен цвят, съответно съобразен с цвета на уплътнението и по този начин е незабележим и в отворено състояние на прозореца.


Schüco VentoTherm Advanced

Schüco VentoTherm Advanced е уред за контролирана, автоматизирана вентилация с рекоперация на топлината. За високи енергийни изисквания. Характеризира се с до 80% рекоперация на топлината, интегриран сензор за влага и качество на въздуха, големи възможности за промяна на достъпа на въздух, която прави уреда енергийно ефективна вентилационна система. Визуализирането на статуса на устройството се осъществява чрез LED изображение. Schüco Vento Therm Advanced е вентилационна система, която се монтира лесно чрез захващане в един допълнителен профил и с лесен за смяна филтър, който се грижи да не се допускат в помещението насекоми и полени. Добре се комбинира с вентилация за санитарни помещения.

Безбариерна прагова система

Безбариерната прагова система е изградена от усъвършенствана система за уплътнение от Schüco и нов елемент за спиране на вятъра, който гарантира дълготрайно клас на защита от кос дъжд 7А (което предстои да бъде доказано от IFT). Тази система отговаря на всички изисквания без изключения според DIN 18040. Напълно е съвместима с Schüco LivIng AS. Модулната изработка на системата позволява по-ефективна изработка и монтаж. Системата позволява свързване с обичайните отводнителни системи.

Система за защита от изпадане

Schüco разработва нови системи за защита от изпадане и нови видове захващане. Трите вида захващане Schüco Profildübel, Klebedübel, Falzleistе са тествани според изискванията на ETB, а компонентите на системата за парапет са съобразени със сертификата за обща строителна инспекция (AbP).
Системата за захващане на парапети Falzleiste е алуминиева, елоксирана в сиво E6/EV1 и предварително продупчена. Характеризира се с линейно прехвърляне на тежестта чрез препокриване на касата, скрита връзка чрез винтове. Парапетите са подходящи за системите Schüco Corona CT 70, Schüco Corona SI 82, Schüco Alu Inside и Schüco LivIng, както и за профили с алуминиева капачка, но не могат да бъдат приложени при системата за вентилация Schüco VentoAir. Системата за захващане Profildübel е за профили със затворена и отворена стоманена армировка и се използва при системите Schüco Corona CT 70, Schüco Corona SI 82 и Schüco LivIng, както и за профили с алуминиева капачка. Характеризира се със скрита връзка с винтове.
Системата за захващане Klebedübel е за профили без стоманена армировка. Използва се при системата Schüco Alu Inside и при профили с алуминиева капачка. И този вид има скрита връзка чрез винтове. Системата за защита от изпадане е комбинирана система от стъкло и тръбна система за сигурност. Тя се характеризира с лесен монтаж и малко на брой и вид части. Универсална за ползване при ново строителство и ремонти.

Renolit PX

Schüco  предлага нов вид фолио PX, произведено от фирма Renolit. В сравнение с предлаганото до момента фолио MX от същата фирма, Renolit PX освен прозрачното PMMA фолио, цветния печат, оцветения основен пластмасов профил с SST има и най-долен, основен слой. Фолиото Renolit PX е на пазара от 2012 година и с предлагането му от страна на Schüco фолиата се  увеличават с нови 54 вида. Всички PX фолиа са включени към ценовата група на ексклузивен декор, поради високата си ЕКР. Процеса на ламиниране при обработка е същия като при стандартните профили.

По темата с контурите на профилите има следните промени:
налични са три нови контури при алуминиевите капачки за профилите Schüco LivIng TopAlu – Vision, Pure и Viva. При системата Schüco Corona CT 70 AS, която има три различни контура на конструкцията на рамката – Classic, Rondo и Cava, контура Cava няма да се предлага от 31.12.2018 година във вариант с и без алуминиева капачка.

Повече информация и детайли за новите системи и иновации в различните области може да получите от Алу Кьониг Щал. Ние сме на Ваше разположение!

 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.