Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

ALUKÖNIGSTAHL представя най-интересните иновации на Schüco и Jansen, показани на изпожението в Мюнхен BAU 2019

Пишете ни

           ALUKÖNIGSTAHL представя най-интересните иновации

на Schüco и Jansen, показани на изпожението в Мюнхен BAU 2019

Строителното изложение BAU München се провежда от 1964 година на всеки две години през месец Януари в Германия. През 2019 изложбения център увеличи площта си с две нови зали и по този начин постигна рекордни резултатни с почти 2300 изложители и 250 000 посетители от над 150 страни. Всяка година партньори и клиенти на концерна ALUKÖNIGSTAHL  International посещават щанда на Schüco и Jansen. Марките и тази година представиха единствените по рода си иновации и подобрения в сферата на профилните системи за дограми и фасади, автоматизацията и сигурността. Томас Лаурицен от Schüco International KG споделя, че в сравнение с изложението през 2017 година има повишен интерес към предлаганите от Schüco продукти от страна на посетителите и значително е повишен интереса от интернационалните гости, по-специално на тези от Азия. Темата на строителното изложение през 2019 е дигитализацията, която вече е активно застъпена в строителния бранш.

Нови фасадни системи


Schüco AF UDC 80 е нова динамична елементна фасадна платформа с висока свобода на дизайна за реализиране на индивидуални обектови решения - възможности за дизайн с плътни елементи от ламарина до естествен камък разместени или в една равнина. Навлизането на студения въздух в сградата се намалява благодарение на скрита и устойчива на вятър текстилна слънцезащита. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 70 мм, максимално тегло на елемента 1.000 кг  и  разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±15 мм, и на вертикалната фуга ±10 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 0,86 W/(m2K).

Schüco AF UDC 80 SG е нова фасада с изцяло стъклена визия и с рационална изработка и монтаж, който се извършва с гъвкави хоризонтални елементи и разположени под ъгъл шпроси. Фасадата е с максимална трансперантност при размери на елемента до 3.000 мм х 4.000 мм и налице са системни изпитвания според европейските норми, като в момента продължават и други интернационални системни изпитвания. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 50 мм, максимално тегло на елемента 500 кг  и  разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±15 мм, и на вертикалната фуга ±10 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 1,5 W/(m2K).

Със система Schüco AF UDС 80 CV се разкриват нови мащаби за елементна фасада с вграден отварящ се елемент при видима ширина само от 80 мм, като отвън не могат да бъдат различени отваряемите елементи от неотвараемите. Възможно е вграждане на клапи с максимални размери до 2.200 мм х 1.400 мм или 1.500 мм х 2.000 мм при максимално тегло на крилото до 160 кг, както и вграждане на паралелно изнасящ се прозорец с максимално размери до 1.200 мм х 2.000 мм при максимално тегло на крилото до 100 кг. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 70 мм, максимално тегло на елемента 1.000 кг и разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±10 мм, и на вертикалната фуга ±5 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 1,1 W/(m2K).

И трите фасадни системи са с въздухопропускливост клас AE 1200, херметичност при кос дъжд клас RE 1650 и устойчивост на натоварвания от вятър до 2,5/3,75 kN/m2.

Новата фасадна система Schüco FACID Freestyle е с възможност за тридименсионални форми на текстила и се монтира на тръбна подконструкция и служи за външна обвивка, слънцезащита, защита от кос дъжд, намалява видимостта отвън навътре, като  едновременно с това не спира навлизащата отвън светлина. Върху свободните области и тези с прозорци може да не бъде поставена текстилната фасада. Трансперантната фасадна оптика предлага интересна основа за светлинни ефекти чрез задно осветяване или прожектиране. С помощта на тази система старото и новото строителство лесно могат да бъдат свързани и уеднаквени. Schüco FACID Freestyle се базира на патентована от години в целия свят тествана система на опъване на текстила, която се характеризира с голяма функционалност, устойчивост и дълготрайност, която допринася за лесната подмяна на фасадата. Текстила предлага големи възможности и свобода за дизайна, чрез възможност за дигитален печат.Плъзгащите се системи

Плъзгащите се системи, представени на изложението преди две години, Schüco ASE 60 и Schüco ASE 80.HI, сега вече са налични и с механизирания обков Schüco TipTronic - нова технология за управление и задвижване на плъзгащите се врати. Теглото на крилото, което  може да бъде до 600 кг и дванадесете различни видове отваряне дават голяма свобода на възможните реализации. Дължината на движението на крилото спрямо вида отваряне може да бъде до 18 м. Механизираният обков прави възможно също така директната връзка на плъзгащия се елемент с елементите за сградна автоматизация и спомага за по-бързото и лесно въвеждане в експолатация на продукта.

При плъзгащата се система Schüco ASE 67 PD има подобрения за максимална гъвкавост и трансперантност. Те се изразяват в два възможни варианта на касата, нов вид заключване в зоната на застъпване на двете крила, който прави възможно заключването също и при отворени крила. Разработен е и минималистичен дизайн на дръжката на профила при застъпване на двете крила. InWall е нов вид отваряне, при което крилото в отворен вариант  изцяло е скрито в интегриран в стената отвор. Отварянето е само ръчно и допълнителните профили гарантират лесното и безпроблемно преминаване на плъзгащата система в стената. Стандартната дръжка в зоната на застъпване на двете крила при вида InWall не може да се използва поради своята изпъкналост, затова се интегрира дръжка тип лайсна.


Плъзгащата се система X-Sight Concept е панорама дизайн с нова визия, която поставя нови стандарти в областта на дизайна и комфорта. Системата е произведена от стъклофазерен профил, който прави възможна максимално тънката видима ширина в зоната на застъпване на двете крила, само от 30 мм, и едновременно с това възможно най-висока топлоизолация. Характерното за новата система е изцяло скритата каса в пода, тавана и стените. Преминаването навън става чрез безбариерен праг, а вариантите на отваряне са многобройни, с възможност на избор между две или три коловоза.

Прозоречни системи

Системата Schüco AWS 75 PD.SI гарантира трънки видими ширини и максимална трансперантност при алуминиеви отваряеми елементи – класически прозорец, прозоречна лента или за вграждане във фасада. Системата се характеризира с профили в една равнина отвътре, строителна дълбочина от 75 мм, видима ширина от 55 мм, дебелина на стъклопакета от 26 мм до 50 мм, топлоизолация Uf до 1,7 W/(m2K), шумоизолация до 46 dB и клас на защита от влизане с взлом RC2 (WK2).Системи за врати

Новата система за врати Schüco AD UP 75 е с 75 мм строителна дълбочина и е предназначена за универсална употреба за обекти с голям човекопоток и като дизайнерски вариант за жилищни сгради. Трите алуминиеви капачки допринасят за висока устойчивост и функционална сигурност. Многообразните варианти на крилото и скритите панти, в комбинация с контрола на достъп се грижат за голямата свобода при проектиране. Новата система има идентичен начин на производство с останалите системи, благодарение на подобния конструкционен принцип и използването на подобни части. Системата се характеризира със строителна дълбочина от 75 мм, видима ширина от 170 мм, дебелина на стъклопакета от 13 мм до 53 мм и дебелина на панела между 48 мм и 56 мм. Системата достига до коефициент на топлоизолация Uf =1,6 W/(m2K) и клас на защита от влизане с взлом RC2 (WK2).

Schüco AD UP 75 е налична и с плътен вариант на панела на крилото, при който е възможно съответно едностранен пълнеж (каса и крило в една равнина само от едната страна) или двустранен пълнеж (каса и крило в една равнина и от двете страни – Schüco AD UP 90 BL). Иновативното при новите системи е че захващането на панела става без залепване, механично чрез винтове, като по този начин се гарантира сигурна, бърза и ефективна изработка. Системата Schüco AD UP 90 BL отговаря на високите изисквания за енергийна ефективност и дизайн. Строителната ѝ дълбочина е 90 мм, а дебелината на пакета е 82 мм.Системи за сигурностНовата система за сигурност Schüco FireStop ADS 90 FR 90 е алуминиева конструкция с 90 минутна пожароустойчивост, с голяма трансперантност и максимални размери на вратата  до 1.400 мм х 2.700 мм и тествано фиксирано остъкление с размери до 1.500 мм х 3.000 мм.

Системата се характеризира с лесна и гъвкава промяна на функционалността в процеса на употреба, нов вид система за захващане за постигане на монтаж на обкова без инструменти и 90 мм строителна дълбочина, 127 мм видима ширина, максимално тегло 350 кг.
Вентилационни системи


Новата децентрализирана вентилационна система Schüco VentoTherm Twist за интегриране в прозорец с извеждане, вкарване и рекуперация на въздуха, контролирано и съобразно помещението вентилира въздуха, без да е необходимо да се отваря прозореца.

Системата се монтира както хоризонтално, така и вертикално в прозоречните системи на Schüco, от серия AWS 70 до серия AWS 120, без да се нарушава целостта на строителния обект и без да е необходимо предварително проектиране.

Слънцезащитни системи


Schüco разработва нова слънцезащитна система ZDS за интегриране в прозорец Schüco AWS 75 PD.SI и електрическо задвижване. Текстилната системата се доставя в затворени касети за окачване от външната страна на прозореца. Според вида на избрания текстил маркизата може да бъде с трансперантност от 0% до 14 %.

Слънцезащитната система се характеризира с висока устойчивост на вятър до 25 m/s, и с устойчив на климатични влияния и трудно запалим текстил (клас В1). Максималните размери са: ширина между 662 мм х 4.000 мм, височина 600 мм до 6.000 мм, площ от 18 м2.


Акустика

Една от застъпените и представените от Schüco теми на изложението BAU 2019 е акустиката, в частност шума, който навлиза отвън и пречи на здравословното състояние на хората и комфорта им на живот. Един от начините, по които марката предлага намаляването на шума  е интегрирана в прозореца вентилация, която се планира да бъде на пазара през есента на 2019 г. – Schüco AWS 90 AC.SI за жилищни сгради и Schüco AWS 120 AC.SI с паралелни стъкла за офисни сгради, като при тази система вентилацията става през пространството между двете стъкла. Schüco разработва и системата ANC (AKTIVE NOISE CANCELLATION), при която се противодейства на дразнещия шум с друг шум. Системата може да бъде вградена в прозорци и плъзгащи се врати и служи за вентилация и шумоизолация. Този модул в момента е на ниво разработка и се планира да съдържа вертикален вентилационен канал, интегриран високоговорител, микрофон и абсорбиращ материал. На панаира бяха показани и новите абсорбиращи шума фасадни елементи Schüco Lochblech Absorber-Paneel, Schüco FACID Absorber-Panell, Schüco ALB Absorber-Lamelle и Schüco Mikroperforierte Profile. Schüco планира да пусне на пазара акустичен софтуер – Schüco SOUNDCAL, който изчислява акустиката на елемента в частност за прозорците и фасадите на Schüco, както и DIGITAL ACOUSTIC LAB (DAL), чрез който проектанти, архитекти и инвеститори могат да изчислява въздействието на външния шум върху прозорците и фасадите в зависимост от стъклопакета.Безбариерност

Schüco поставя и нови акценти и при темата безбариерност. Като разглежда понятието като възможността всеки човек да може да се движи без препятствия в своето жилищно пространство и да борави с прозорците и вратите самостоятелно, без чужда помощ, с възможно най-малки оперативни сили. Марката разработва нов нисък праг в комбинация с максимално лесна употреба. Вече са възможни безбариерни прагове при системите с 70 мм, 75 мм и 90 мм строителна дълбочина, с интегрирана уплътнителна система с клас на защита при кос дъжд 9А при максимални размери на крилата 2.500 х 1.300 мм (Ш х В).Дигитализация

Темата за дигитализация беше обширно и многостранно застъпена от Schüco. Марката представи няколко нови платформи за дигитализация.
PLAN.ONE е портал  за релевантна за проектирането строителна информация. Разработен е като интелигентен програмен асистент от архитекти за архитекти, който бързо търси и сравнява при зададени изисквания строителни продукти, без да е зависим от производителите. По този начин се гарантира прозрачност на пазара, пестене на време и улеснение на работа. Резултатите са придружени от информация, която опростява проектирането и може да бъде съхранена и използвана. Като интерактивен бизнес инструмент Plan.One прави възможна дигитализацията на работните процеси и подобрява сътрудничеството между архитекти, проектанти, инвеститори и производители в строителната индустрия.

PLAN TO BUILD е сигурна и интернет базирана платформа за производителите в областта на вратите, прозорците и фасадите. Софтуерът е разработен за ефективно сътрудничество и управление на проекти по цялата верига, както и за тяхната прозрачност, в частност срокове, задачи и документация. Интернет платформата улеснява дигиталната връзка и комуникация на всички специалисти, свързани с проекта, независимо от времето и мястото. Тя предлага подкрепа за ефективното проектиране, управление и изпълнение на строителния обект, както и 2D или 3D модел на сградата с неговите характеристики и локализация.

С SCHÜCAD NEXT Schüco представя следващото поколение CAD – софтуер за производители на дограма, което прави конструирането още по-лесно, бързо и сигурно. Той е изграден на изцяло нова техническа основа и оборудван с нов интерфейс. Софтуерът предлага обширен функционален обхват, който е необходим за създаване на чертежи за цеховете, връзка със сградата и документация, за ежедневната работа. Благодарение на отличната интеграция на пазара на софтуера SchüCal, SchüCad гарантира гъвкава обмяна на информация и чрез онлайн функцията за актуализация, данните за артикулите винаги са актуални.

CONNECT е онлайн портал за обслужване на партньорските фирми на Schüco и за следене на актуалното състояние на поръчките, наличностите и срока на доставка. Това вече става много лесно и бързо, като е необходим само компютър или мобилен телефон и интернет. Мобилното приложение е напълно безплатно и ще бъде налично за изтегляне в Google Play Store и Apple App Store.
 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.