Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

ПРОТИВОНАСЕКОМНИ МРЕЖИ

Пишете ни
Противонасекомните мрежи гарантират вашето спокойствие през летните месеци

Видове комарници
Противонасекомните мрежи са изработени от алуминиеви профили и специална мрежа от устойчив и негорим материал. Излючително добра защита против насекоми. Препоръчително е монтажът на комарниците да се осъществи още при монтажа на дограмата. Комарниците се монтират от външната страна на дограмата, прикрепят се към касата. Фирмите предлага следните видове:
  • статични комарници – неподвижни (подходящи за всички видове прозорци, при които не се налага преминаване през пространството и не се налага преместването на мрежата; най-удачни са за монтиране на прозорци, които се използват само за проветряване на помещението). Цената на комарника за прозорец зависи от конкретните размери.  
  • комарници на панти - подходящи най-вече за врати. Те се монтират като допълнително крило на прозореца. Протовонасекомни мрежи с напрегнати панти се отварят или затварят като допълнителен прозорец, като напрегнатите панти позволяват на протовонасекомната мрежа да се затваря сама.
  • ролетни комарници - (използват се при всички видове прозорци). Това е оптималният вариант за противонасекомна мрежа – удобна, надеждна, дълготрайна. Единственият недостатък е сравнително високата цена. Удачно е използването на ролетните комарни мрежи при френски прозорци. Ролетният комарник се изработва в самостоятелна рамка с водачи или може да се закачи към съществуващата дограма. В горната част стои барабан с предварително натегната пружина, която прибира мрежата. Този тип комарник има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца отвън. В зимните месеци от годината комарната мрежа може да бъде прибрана, което значително удължава трайността й и я предпазва от стареене и от резките пориви на вятъра. Цената на ролетния комарник зависи от конкретните размери и от спецификата на монтажа.


автор: Рени Вълчева

 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.