Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

PR Статия: Коматек-КМТ ООД - Борбата с конденза и мухъла

Пишете ни
Коматек-КМТ ООД - Борбата с конденза и мухъла

Вече застудя, започнахме с удоволствие да стоим в затоплените помещения. Особено когато нашите жилища са с хубава, добре изолираща стъклопакетна дограма, а може би и имат допълнителна топлоизолация. Но всъщност, удоволствието ни не е пълно. Често нашите прозорци се запотяват, че даже по тях се стичат и струйчици вода.

Звучи ли ви познато? В това няма нищо необичайно. Съвсем нормално е:

  • когато има голяма разлика в температурите на помещенията и външната среда;
  • когато въздухът не може да циркулира заради отличната изолация, направена от самите нас, неизбежно се стига до проблема с изпотените и мокри прозорци;

Но как да се справим с това? Просто трябва да позволим на въздуха да се движи, да циркулира, да се пребори с изолираните стени и прозорци, но без това да ни струва загуба на скъпоструваща енергия за отопление.

Как да постигнем това? Ние, от фирма КОМАТЕК-КМТ ООД, ще Ви помогнем. Ние ще Ви предложим различни варианти, различни продукти, които ще Ви помогнат в борбата с влагата и мухъла.

Ако Вие сте производител на дограма, който иска да предложи решение на този проблем за своите клиенти, то за Вас имаме две предложения:

  • Обков МАСО за микровентилация: обковът за микровентилация осигурява контролирана вентилация без да има загуба на топлина. Как се постига микровентилацията? Дръжката на прозореца е специфична, има още една позиция на отваряне - под ъгъл 45, като така се осигурява една пролука, с размери между 10 и 13 мм в горния край на прозореца. Това е достатъчно, за да се гарантира необходимата вентилация на помещението. Разликата във въздушното налягане вътре и извън помещението позволява една бавна, но ефективна смяна на въздуха. При желание за микровентилация се използва стандартният МАСО-обков за двуосово отваряне, като единствено ножицата или ъгълът са специални – в зависимост от желанието на клиента. Обковът за микровентилация е приложим само при стандартните правоъгълни прозорци. Предимството тук е, че няма допълнителна монтажна работа, системата не позволява проникване на дъждовни капки и има допълнителна противовзломна защита във фиксираната микровентилационна позиция. Това е една чудесна възможност сигурно, безопасно и ефикасно проветряване на помещенията, а оттам и за предотвратяване конденза на водни пари по прозорците и стените на нашите домове;
  • Проветрители за вграждане в стъклопакета: вентилационната система за вграждане в стъклопакета от фирмата Renson е чудесен и интелигентен начин за производство на дограма, съответваща на всички европейски технически изисквания. Продуктът TC45 представлява компактен, алуминиев, вентилационен механизъм, вграден в стъклопакета на всеки термоизолиран прозорец – било то дървен, алуминиев или от ПВЦ. Предлагаме го под формата на готов за монтаж профил, с термопрекъснат мост и елегантен дизайн. В самия профил има вградена решетка, която действа като комарник. От вътрешната страна на прозореца има клапа, която насочва въздушния поток нагоре и може да се регулира в 5 различни положения. Използваният материал е алуминий, с прахово боядисване в бяло или кафяво. Затварящите странични капачки са от полимер, който е неизбеляващ и е устойчив на атмосферни влияния. Сглобяването и монтажът са изключително лесни и бързи. Просто отрязвате готовият профил на необходимия размер, поставяте страничните затвярящи капачки, слагате специалното уплътнение за стъклопакет и това е всичко. Този вид проветрители са приложими при всякакъв вид стъклопакети;

Ако Вие сте собственик на хубава, стъклопакетна и нова дограма, независимо дали тя е дървена, алуминиева или ПВЦ, то за Вас имаме проветрители, които могат да се монтират допълнително и по всяко време, от Вас самият. Това е системата „вътрешен-външен-проветрител”. Състои се от две части. Едната се монтира от вътрешната страна на готовия прозорец и представлява решетка с плъзгач, с помощта на който се регулира въздушната струя, влизаща в помещението. Външната част на комплекта представлява специална решетка, играеща ролята и на комарник, саморегулираща се спрямо силата на въздушната струя и гарантираща необходимата циркулация на въздуха. Комплектът се състои от всички необходими части: външна решетка, вътрешен плъзгач, монтажни клипси и странични, затварящи капачки. Дължината е 475 мм, а цветовете са бял и черен.

Очакваме Ви в нашите офиси в София, Монтана, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас и Пловдив.

 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.