Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

Полезни съвети от АЛКАТЕМ ЕООД

Пишете ни
Какво е значението на стъклото за толпоизолационните качества на PVC дограмата?

 С една дума - определящо! Защо? Защото заема над 80% от квадратурата на прозореца; т.е. температурата се губи найвече чрез стъклото. Стъклото не само допуска полезната слънчева топлина и дневна светлина, то има потенциал да допринесе за значителното спестяване на енергия и повишаване топлинната ефективност на всяко помещение. Революция в архитектурата е развитието на технологията за производство на флоатно стъкло.
Нискоемисийното стълко или т.нар. "К-стъкло" в състава си съдържа сребърна промазка. Благодарение на нея прозорецът пропуска късовълновото лъчение (слънчевата светлина) и отразява дълговълновата радиация (топ-лина) обратно в помещението. Така топлинните загуби се намаляват с около 30%. К-стъклото обикновено се използва като вътрешно за стъкло-пакета, като промазаната повърхност е обърната към помещението. Тази конфигурация оптимизира ползата от слънчевите лъчи и действа като ефективна преграда за енергията излъчвана от вътрешните топлинни източници. Приложението на К-стъклото в производството на PVC-дограма е гаранция за намаляване потреблението на енергия и значително ограничаване на топлинните загуби. 

Смених си дограмата, но по нея се получава конденз, а в помещението – мухъл. Какво да правя? (Това е един от най-често задаваните въпроси)

Дограмата е само част от изолацията на помещението. Тя спомага за по-добри стойности на топлоизолация, но не е единственият фактор влияещ на тези стойности. Смяната на дограмата често води до запечатване на помещението и невъзможност за проветрение.
Много хора се сблъскват с „лек”, на пръв поглед, проблем - подозрително тъмни петна по стените. Но тези петна могат да доведат до значителни проблеми. Мухълът е опасно не само за строителството, но е вреден и за човешкото здраве.
Появата на мухал е знак за висока влажност и лоша вентилация.
За да се избегне „изпотяването” на прозореца и появилият се мухъл в помещенията, можете да:

• Да се проветрява редовно – най –важното за избягването на конденза и мухала.
• Да се поддържат постоянни температури, не по-ниски от 18-19C
• Да се поддържат възможно най-малки температурни разлики между различните помещения в жилището.
• Да се извърши комплексна изолация на помещението.
• Да се попита при избора на дограма за Обков за микровентилация, който обезпечава постоянен      приток на свеж въздух.
• Да монтирате системата „вътрешен-външен-проветрител”. Независимо дали догранмата Ви е дървена, алуминиева или ПВЦ.

Фирма Алкатем ЕООД ще Ви консултира, кое е най-добро за Вас!

За контакт: тел.: 02/ 832 20 00, 931 06 05; факс: 02/ 931 06 05; e-mail: welichkov@abv.bg


 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.