Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

Защо да изберем дървена дограма?

Пишете ни
Защо да изберем дървена дограма?

Дограмата определя външния вид на всяка сграда. Тя е важна част от и интериора, която създава комфорт в дома, украсява го и му придава оригиналност.  Но при избора на прозорец ние отчитаме и от много други важни фактори:  енергийна ефективност, устойчивост във времето, функционалност при употребата.  Според  оценката на нашите клиенти най-важна за един прозорец е неговата енергийна ефективност, с други думи: дали има добри топлоизолационни характеристики, които ще гарантират топлина и уют в дома.

Според експертите дървената дограма в комбинация с подходящ стъклопакет е най-доброто решение за енергоспестяване. Замерванията и изпитванията на дървени профили с различна дебелина показват най-ниски коефициенти на топлопреминаване в сравнение с ПВЦ и алуминиевите профили. От 2006г. европейският стандарт за изчисляване на топлопроводимостта на прозорци от различен тип е приет и в България – БДС EN ISO 10077-1:2006 В него ясно са описани предимствата на трислойно слепеният дървен профил, позволяващ да се достигне до най-ниските показатели на топлопреминаване, като например К = 1.1 W/m2К  на дървения прозорец в комбинация стъклопакет от К стъкло.  Но предимствата на дървената дограма далеч не се ограничават до естетичност и топлоизолация. Отговорът на въпроса „Защо да изберем дървена дограма?” може да се представи като списък от преимущества, които дават увереност в правилния избор на прозорец за дома:

  1. КАЧЕСТВО – Изборът на дървен прозорец е практичен избор. Той Ви гарантира енергоспестяване:  топлина през зимата и комфорт през летните месеци. Важно е да се има предвид и фактът, че дървеният профил позволява в помещението да не се задържа влага, което предотвратява образуването на мухъл в жилищата и вредните здравословни последствия от него.
  2. УСТОЙЧИВОСТ ВЪВ ВРЕМЕТО – Съвременните дървени профили за дограма преминават през редица технологични процеси – сушат се в компютърно управляеми сушилни, тестват се на опън, здравина, измятане. Подлагат се на тестове с изкуствено предизвикани агресивни условия – влажност, високи температурни амплитуди, запрашаване и др. Финишното покритие на дървения профил е с висококачествени бои и лакове с UV филтри, които предпазват дървото от влага и вредно слънчево лъчение и така удължават значително животът на дървения прозорец.
  3. ФУНКЦИОНАЛНОСТ - Дървеният профил както и напредналите технологии за производство на прозорци, позволяват изработката на всевъзможни конструкции: от традиционната правоъгълна форма до, кръгли, аркови, заоблени, ромбовидни и островръхи прозорци с разнообразни начини на отваряемост. Само дървеният профил е достатъчно конструктивно издръжлив и позволява изграждане на големи остъклени конструкции: плъзгания, витрини, окачени фасади, големи крила на прозорци и т.н. В този план , дървеният прозорец е идеален за вход към вашата веранда или директно към градината на вашата къща.
  4. ЕСТЕТИЧНОСТ – Никой друг материал не може да наподоби естествената красота на дървената текстура, както и безкрайните възможности на дървото , да се тонира в съответствие с избрания домашен интериор. Дървеният прозорец може да бъде двойно оцветен – външно, в съответствие с фасадата на сградата и вътрешно, в цвета на мебелировката или друг интериорен елемент. Единствено прозорците от дърво могат да наподобят старинни архитектурни стилове и в същото време да бъдат изработени по най-модерни технологии. Те създават усещане за стил и лукс и са визитна картичка на добрия вкус. С течение на времето красотата на дървеният прозорец не избледнява – много  собственици на домове дори поръчват изкуствено състаряване на дървения профил, за да се постигне максимален естетичен ефект.
  5. ЕКОЛОГИЧНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ – Дървото е естествен природен материал, който не излъчва никакви замърсители. За разлика от изкуствените материали, той е екологичен и предпазва своите стопани от алергии и заболявания. Финишната му обработка е с екологични и безопасни импрегнанти.  Съвременният дървен профил е така изработен, че да е устойчив при възникване на пожар. Той не се възпламенява и за разлика от пластмасовите изделия не тлее със задушлив газ.

От значение за избора на прозорец е разбира се и цената. Как да разберем дали съотношението предимства/цена ни устройва? На българския пазар липсата на информация затруднява преценката  в това отношение. Разпространена заблуда е, че дървените прозорци са прекалено скъп лукс, която довежда до куриозни пазарни ситуации: „луксозните” ПВЦ дограми, да се продават на по-високи цени от дървените прозорци. Дървеният прозорец е достъпен лукс в България, за разлика от световният пазар, където Дървената дограма, като най-качествена, превъзхожда в ценово отношение всички останали решения. В  този план е добре, при избора на дограма да проверяваме всички налични варианти и да се възползваме максимално от пазарните условия.


КАМБЕРА И СИН БГ ЕООД

За контакти:
София 1612, ул. Житница № 32
Телефони: +359 2 9549004, +359 2 9549206, 0895667676
E-mail: cambera@abv.bg
http://www.cambera-bg.com/
 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.