Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

Кажете НЕ на влагата с уникалната по рода си зелена технология от Франция

Пишете ни

Решение ЗАВИНАГИ

Години наред се опитваме да се избавим от влагата и мухъла, които превзеха домовете ни след като сменихме дограмите си и санирахме жилищата си. На българският пазар най-сетне се появи устройство, което решава проблема завинаги. При това то е с ниска цена, не консумира ток и е абсолютно безшумно. Произведено е по уникална френска технология и не намалява температурата в домовете. Вследствие на застоялия въздух през последните години се отбелязва значителен ръст на здравословните проблеми на хората. Можете да се запознаете със същността на проблема на сайта  http://www.bezvlaga.com/

Спасете ЗАВИНАГИ дома си от влагата и мухъла

Поръчвайки си нова дограма основно се интересуваме дали тя ще осигури повече топлина и тишина в дома ни. Съвременните PVC, алуминиеви или дървени профили безспорно имат много преимущества пред старите, дървени. В комбинация с външна изолация температурата в жилищата се повишава чувствително. Но както често се случва, решаването на един проблем води до възникване на друг. След ремонта, още с първите студени ноемврийски дни, се появява конденз по стъклата, а по-късно влага и мухъл по стените в спалните помещения,  баните и кухните. Собствениците на жилищата веднага хвърлят вината върху производителите на дограмата, или, ако са в ново жилище – върху строителя.

Защо се появява този досаден проблем?
Отговорът е прост – при смяна на дограмата с нова жилището се уплътнява много добре и се прекратява притокът на  свеж на въздух. Ударното проветрение с цел да не се изстудява помещението не върши работа, защото се прави само 1-2 пъти на ден, след което кондензът отново се появява по стъклата, а да държим постоянно открехнат прозорец през зимата от една страна е неразумно, заради високите сметки за отопление, а от друга - нездравословно, тъй като много лесно се настива.
Идва момент, в който спираме да ценим топлината и тишината, за която сме мечтали преди смяната на дограмата, а желанието ни да се отървем от нездравословния въздух и от мухъла се превръщат във фикс-идея. Пръскаме с лошо миришещи препарати, купуваме не много безшумните влагоуловители и влагопоглъщатели, таблетки за поглъщане на влагата и какви ли не продукти,  които имат само временен ефект в борбата срещу този досаден проблем  - влагата. Специалисти ни съветват да направим външна изолация, но тя запечатва стените и задълбочава проблема. Едва тогава ни става ясно, че не само топлината, но и въздухът са изключително важни, за да се чувстваме комфортно в дома си.

Същност на проблема
Напоследък започна да се обръща внимание на качеството на въздуха в затворените  помещения, тъй като по-голямата част от човешкия живот минава в офиси и къщи. Правилно съчетаните показатели на въздуха - температура, влажност и скорост на движение, ни карат да се чувстваме добре. В допълнение, за доброто качество на живот значение има и съставът на въздуха. При дишането в затворени помещения намалява съдържанието на кислород във въздуха, увеличава се концентрацията на въглероден двуокис и други вредни примеси. Поради липса на циркулация нараства концентрацията на радон и редица вредни газове. Влагата достига стойности, вредни за човешкото здраве, но отлични за бързото размножаване на акарите, микроорганизмите и спорите на плесените.

Как може да се реши проблемът с влагата завинаги?
Трайното решение на проблема с влагата е добрата вентилация. При влизане на определено количество свеж въздух отвън и отвеждане на замърсения и влажен въздух през вентилационните отвори се ликвидират всички споменати проблеми. Важно е да се знае, че процесът е двустранен.
Въпросът е обаче как може да стане това, без да се намали температурата и шумоизолацията на жилището. И по възможност без да се държи постоянно отворен прозорец.
В развитите западни страни отдавна се мисли над този проблем. Най-иновационната разработка в тази насока е на френската фирма Aereco – прозоречни клапани с датчик за влага.  Те са „умни” и пропускат в помещението въздух само при повишаване на влажността. По този начин осигуряват минимална циркулация на въздуха, без да се понижава температурата в помещението. Един пример: при монтирани клапани във всички стаи, температура на външния въздух минус 20 градуса и максимална влажност в помещението (максимално отворени клапани) температурата в жилището се понижава само с 0.8 - 1.2 градуса. Всички модели клапани са с шумоизолация, която е по-добра от тази на стандартен стъклопакет (32-33 dB), а при моделите с подобрена шумоизолация достига до 42 dB и дори до 54 dB с допълнителните аксесоари.


Как действат тези клапани?
Най-изумителното е, че клапаните работят без ток и са абсолютно безшумни. Вграденият в тях датчик за влага (V8) е разработван години наред от френската фирма Aereco. При повишаване на влагата датчикът задейства изпълнителния механизъм, който започва да отваря клапана и увеличава притока на въздух в помещението. Има модели с допълнително ръчно затваряне, в случай на силни ветрове, задименост на външния въздух и други екстремни ситуации.
Навярно тези от вас, които не са запознати със същността на вентилационния цикъл, се интересуват как вкарването на студен въздух отвън решава проблема с влагата в домовете. Датчикът за влага V8 е настроен фабрично да не реагира на относителна влажност в помещението до 35%-40%. Над тези стойности той започва да открехва постепенно клапана и пропуска отвън студен въздух, който е с много ниска относителна влажност. Така в помещението влиза сух въздух и се създава  достатъчна тяга за отвеждане на влажния, замърсен въздух през вентилационните отвори. Така се осигуряват двете части на вентилационния процес.

Осигурява се необходимата тяга на вентилаторите и абсорбаторите в дома, така че влагата изчезва не само в стаите, в които са поставени клапаните, но и в банята, тоалетната, кухнята, остъкления балкон. Ако вентилаторът ви „нещо не тегли добре”, ако се е появила неприятна миризма от каналите, ако в банята ви винаги има влага и въздухът е спарен, причината за това е само една: вие разполагате с втората – всмукателна част от вентилационната система, която изтегля въздуха, и то не много ефективно, защото не й осигурявате достатъчен приток на въздух, тъй като жилището ви е добре уплътнено. Проветряването 2-3 пъти на ден не е достатъчно за постоянна циркулация.
След ползване на банята повечето от вас навярно затварят плътно вратата и включват вентилатора, за да изтегли добре парата. По този начин обаче не постигате желания ефект. Причините за това са няколко: дограмата ви е добре уплътнена, вратата на банята няма решетка или поне малък процеп в долния си край (за да се осигури циркулация), вратите на стаите също се затварят много плътно. Задължително трябва да отваряте прозорец в жилището си, за да осигурите необходимата тяга на вентилаторите, абсорбатора, камината или печката с дърва. Проблемът се решава много лесно с поставянето на прозоречен клапан Aereco. Той е препоръчителен и за жилища, в които се ползва климатик, за да се осигури минимален приток на свеж въздух.  По този начин се създава минимална, но достатъчна циркулация на въздуха, и се ликвидират предпоставките за образуване на влагата и мухъла в дома ви завинаги.

Предимства на клапаните Aereco
Както вече споменахме, клапаните работят без ток, безшумни са и могат да се монтират на всички видове дограми. Желателно е това да стане в заводски условия, но може и допълнително, на вече поставена дограма. На нашия сайт в частта Устройства има схеми за монтаж. Цените на различните модели устройства са 70-100 лева. Ако не желаете да монтирате клапан на дограмата си, фирма ЕЛСИ-М предлага и стенен вариант на нагнетателно устройство на френската фирма Aereco. Всмукателните устройства за бани, тоалетни и кухни също са с датчик за влага и работят без ток. По този начин се получава максимално съхраняване на топлината в домовете. Фирмата-производител дава вечна гаранция на датчика.
Влизащият през отвора на клапана въздух е контролируем. Макар и малък, той е  достатъчен за осигуряване на необходимата циркулация в затвореното помещение. И все пак този въздух е стократно по-малко от този, който влиза през открехнат прозорец например. От друга страна, клапаните на фирма Aereco пропускат повече въздух от предлаганите в момента вентилационни отвори (прорези) в дограмата или в стъклопакета, които осигуряват вентилация само на профила, но не и на цялото жилище. По този начин по изключително икономичен, евтин, енергоспестяващ и гарантиран начин се разрешава проблема с влагата и мухъла. И още - завинаги се разделяте със сутрешното главоболие и дихателните проблеми, причинени от влажния и замърсен въздух в дома ви.

Клапаните Aereco запазват топлината във вашия дом и ви осигуряват здравословен въздух.
Чувствителната към нивото на влажност вентилация става все по-популярна в света. Във Франция са въведени задължителните правила Energy Performance in Buildings RT2000, стандарта за енергоефективност EDF Vivrelec, както и редица други норми. В повечето западноевропейски страни на новите дограми задължително се монтират вентилационни клапани, като по този начин се осигурява максимално добро и здравословно качество на въздуха в затворените помещения. Вентилационните клапани са задължителни за детски заведения, болници, офиси и обществени сгради, в които се събират много хора. Сега те ще повишат комфорта и качеството на живот в домовете и на българските граждани.

Автор: инж. Юлиана Михайлова

за повече информация, консултация и поръчки се обърнете към ЕКСТРИЙМ КЕЙС ЕООД
02/4701879, 4719516, 0896115213, 0878626249, 0898787583; 0878626248, extreme_case@abv.bg
 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.