Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

НОВО: ДЪРВЕНАТА ДОГРАМА - ВЕЧЕ С ТОПЪЛ КАНТ НА СТЪКЛОПАКЕТА

Пишете ни
НОВО:  ДЪРВЕНАТА ДОГРАМА -  ВЕЧЕ С ТОПЪЛ КАНТ НА СТЪКЛОПАКЕТА

1.    Какво е топъл кант?

По ръбовете на стъклопакета на вашия прозорец се намира дистанционерът – дълга сребриста лента между стъклата и рамката на прозореца. Той разделя двете стъкла и същевременно свързва стъклената част с дървената рамка на прозореца. Празнината между стъклата в стъклопакета, запъленена с инертен газ или въздух, е  ключов фактор за ефективната изолация на прозореца. Дистанционерът обаче създава линеен термо мост със значителна дължина в рамките на прозореца. Когато се използват метални профили за дистанционери, известна част от топлината в помещението изтича през дистанционера навън, а студът се промъка оттам в дома ви.

Тази загуба се отразява не само на енергийния баланс на сградата, но води и до охлаждане на вътрешното стъкло на стъклопакета по неговите ръбове - т.е. ръбовете, които се допират до дистанционера стават студени. Това създава условия за образуване на конденз по ръбовете. - един недостатък от хигиенна и практична гледна точка, от който потребителите често недоволстват. Освен риска за здравето на обитателите на жилището, продължителният конденз може да доведе до появата на плесени и мухъл по прозорецa.

Топлият кант се постига с иновативния дистанционер SGG SWISSPACER, който у нас към момента се предлага единствено от Йовета Глас ЕАД (www.yovetaglass.com) – производител на стъклопакети за обикновено и фасадно остъкляване.SGG SWISSPACER V поддържа по-висока температура по ръба на стъклата, което значително намалява риска от образуване на конденз и намалява и топлинните загуби.

2.    Предимствата на топлия кант?

Топлоизолация

Усъвършенстваният дистанционер SGG SWISSPACER V превъзхожда в оптимизираната си устойчивост на топлинно предаване. Неговият коефициент на предаване на топлина е с най-малко 0.1 W/m2K по-нисък от този на конвенционалните алуминиеви дистанционери. Възможно е понижаване на коефициента дори до 0.3 W/m2K. Резултатът: високотехнологичния дистанционер SGG SWISSPACER V позволява да намалите разходите си за отопление с до 5%.

Комфорт

Благодарение на изключителните си изолационни характеристики SGG SWISSPACER V  поддържа по-висока температура по ръба на стъклата, което значително намалява риска от образуване на конденз. Това, от своя страна, намалява натрупването на вредни плесени и мухъл по прозореца. По-високите температури по ръба на стъклото излъчват по-малко студенина, осигурявайки повече комфорт в помещението и здравословен вътрешен климат. Намаляването на конденза е свързано и с удължаване на живота на вашите прозорци и с постигането на здравословен микроклимат в дома ви.


 
Когато се използва традиционният алуминиев дистанционер, конденз по ръба на прозореца се образува при температури под -1° , а със SGG SWISSPACER V, кондензът започва да се образува едва когато външната температура спадне под – 10°.

Естетичност

Висококачествените дистанционери на SGG SWISSPACER в комбинация с уникалната цветова гама позволяват да проектирате всеки прозорец и всяка фасада изцяло по Ваш вкус. Естетичните предимства се допълват от атрактивния кадифено-матов вид без метални отблясъци.

 Материал Топлинна проводимост (W/mK)
 Алуминий  160
 Неръждаема стомана  15
 Плоско стъкло
 1
 SWISSPACER  0.16


Грижа за околната среда

Посредством по-добрата изолазия спада консумацията на топлинни източници – SGG SWISSPACER наистина пести енергия. Това благоприятства околната среда по няколко начина. Ненужната енергия не бива добивана, транспортирана, доставяна и обработвана. Това не само пести ресурси, но и намалява емисиите на CO2 в тези райони. Освен това, SGG SWISSPACER е 100% годен за рециклиране като така благоприятства околната среда не само при неговото производство, но и при неговото разграждане.

Ефективност на разхода

SGG SWISSPACER е рентабилен по два начина. От една страна, за работа с него не е необходима инвестиция (или е необходима незначителна инвестиция). От друга страна, клиентът възстановява разхода си за около 5 години, при средна консумация на електроенергия. Периодът на възвръщаемост е дори по-кратък при по-висока консумация. Затова използването на SGG SWISSPACER представлява една много разумна инвестиция от гледна точка на спестената енергия, комфорта, естетичността и грижата за околната среда.

Как да поръчате прозорец с топъл кант?

На тел. 02/ 954 92 06 можете да се свържете с нашите сътрудници, които ще ви информират подробно за вариантите на SGG SWISSPACER и SGG SWISSPACER V и ще изготвят за вас персоналнa оферта за изработка на дървен прозорец с топъл кант със стъклопакет и визия по ваш избор.

КАМБЕРА И СИН БГ ЕООД
За контакти:
София 1612, ул. Житница № 32
Телефони: +359 2 9549004, +359 2 9549206, 0895667676
E-mail: cambera@abv.bg
http://www.cambera-bg.com/
 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.