Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

Schüco TipTronic Мехатронното поколение обков

Пишете ни
 
Schüco TipTronic е първото изцяло мехатронно поколение обков, което позволява интуитивно управление. Така прозорецът, изграден с Schüco TipTronic, се превръща в интегрална съставна част от интелигентната сграда, при която се обединяват в едно сградна автоматизация, енергиен мениджмънт, сигурност и дизайн.
 С новото мехатронно поколение обков Schüco постави нова дефиниция за автоматизацията на алуминиевите прозорци. Този изключителен обков може да бъде използван както при индустриални обекти, така и в областта на жилищното строителство. При всички случаи едно е сигурно – високото ниво на функционалност на прозорците и естетичния им вид значително ще увеличат престижа и цената на недвижимия имот. Защото Schüco TipTronic убеждава не само с предимството на енергийния мениджмънт за намаляване на разходите, но и с външния си вид, с изцяло скрит обков и тесни видими ширини.

Мехатронен обков Schüco TipTronic

  Наред с това прозорецът се управлява лесно и удобно - механично с дръжка или с натискане на бутон, през PC или контролен панел Schüco, а също и с дистанционно управление.

Schüco TipTronic е атрактивен както за специалистите от областта на проектирането и изработката, така и за самия потребител. Докато лесният и бърз монтаж е преимущество за производителите на дограма, архитектите се възползват от голямата свобода при оформление. Инвеститорите пък оценяват предимствата на автоматизирането и интегрирането в сградната автоматизация – комбинация от високо качество и сигурност.

 Богатият избор на видовете отваряемост на мехатронни прозорци, включително оберлихт, прозорци с отваряне по средна хоризонтална ос и прозорци с отваряне по вертикална* и хоризонтална ос, дава възможност за единно оформление с различни варианти за управление, така че да се постигане най-голям комфорт.

*При двуплоскостно отваряне, отварянето по вертикалната ос се извършва мануално.Отваряне тип оберлихт

 Функцията за вентилация „Охлаждане през нощта” при моторно задвижвани прозорци е една много икономична допълнителна функция за естествено проветрение, при която без допълнителни разходи за енергия се постига охлаждане. През нощта, напр. между 22.00 и 6.00 часá, когато навън е по-студено отколкото вътре в сградата, през автоматично отворените прозорци нахлува свеж въздух в помещенията и ги охлажда до приятни температури. Това спестява ценна енергия за климатизация на сградата и чувствително увеличава комфорта, мотивацията и продуктивността на онези, които сутрин са в помещенията.
 Предвид покачващите се цени на електроенергията, енергийният баланс на една сграда придобива все по-голямо значение. В този контекст Schüco предлага иновативни решения на тема „Energy2 – икономия и добив на енергия“ чрез електрическо свързване в мрежа и автоматизирано управление. Идеалното съчетание на вентилация, засенчване, контрол на температура и сила на вятъра заедно с вътрешно осветление и регулиране на отоплението и климатизацията крие в себе си огромен потенциал за икономия на енергия.
 Контролният панел Schüco допълва дигиталната автоматизация на сградата с един функционален и стилен елемент за управление. Цялата техника на сградата като прозорци, слънцезащита и климатизация се управлява само чрез touchscreen от едно място. Актуалният статус се изобразява на дисплея, като настройките на изображението могат да се конфигурират според индивидуалните изисквания. Контролният панел Schüco – цялостно функционално решение за сградна автоматизация.

Контролен панел

Предимствата:
- Лесно управление
- touchscreen
- дисплей за управление, изображение и настройка
- Управление на помещение или етаж
- LAN-интерфейс
- Поддържа EIB и LON
Елегантен дизайн, плоска конструкция

 По данни на криминалната статистика през последните няколко години крадците проникват най-често през прозорците и френските прозорци - именно там е било началото на всеки втори взлом. В тази връзка системите за прозорци на Schüco се отличават с изпитани качества.
 Обковът  Schüco TipTronic осигурява по-голяма защита срещу взлом до WK2 посредством модулните осигурителни блокиращи устройства, задействащи се на няколко места. Контактори следят и изпращат съобщения за състоянието на прозорците към системите за контрол на сградата и към алармените инсталации. Интегрирана терминална защита автоматично отваря отново прозореца, в случай че при затваряне има препятствие в зоната на затварянето. Тази терминална защита отговаря на Клас на защита 2.
Сензорите са неизменна част от сградната автоматизация, тъй като те дават необходимата информация за наблюдение и управление на системите за управление на сградната обвивка. Schüco предлага най-различни сензори за отчитане на физическите състояния вътре и вън от сградата, напр. за вятър, дъжд, CO2 или температура.
Сред най-важните сензори за една сградна автоматизация са магнитните контакти Schüco, които следят преди всичко състоянието на прозорците, вратите и таванските прозорци. Те сигнализират, ако даден прозорец е отворен/затворен или е заключен/отключен, като по този начин осигуряват повече сигурност.

Предимства:
- Контрол на отворено състояние (отворен/затворен)
- Контрол на заключено състояние (заключен/отключен)
- Комбиниран контрол на отворено и заключено състояние
- Свързване към известяващи за взлом централи, фасадна контролна техника и управление на отоплението
- Заключващ елемент
- Данни за атмосферните условия (напр. слънце, вятър, дъжд, лед и температура)
- Вътрешна температура
- Ниво на СО2 в помещението
- Сила на осветлението
- Съобщения за запис на време и присъствие
- Сертифициран от VdS Клас В и С

Модерната сградана обвивка като носител на автоматизирани функции придобива все по-голямо значение, а заедно с това се повишават и изискванията към дизайна. При интегрирането на моторно-задвижвани механизми и управления в особено тънки алуминиеви и стоманени профили балансът между форма, функционалност и повърхност е решаващ. Наред с изчистените линии, постигнати чрез скрит мехатронен обков, за атрактивна оптика допринася най-вече стилния дизайн на дръжките Schüco. Дизайнерската линия на дръжките Schüco придава цялостен облик на системите за прозорци и врати и на плъзгащите системи.
Отваряне, затваряне, вентилация – лесно и сигурно с едно натискане на копчето. Наред с Schüco TipTronic, новият TipTronic AvanTec с една или няколко честоти предлага максимален комфорт при автоматизираното управление на прозорци и оберлихти в комбинация с обков Schüco TipTronic. Моторно задвижваните слънцезащитни системи Schüco могат също да се управляват лесно и удобно през дръжката. Всички дръжки на Schüco AvanTec се предлагат в стила на дизайнерската линия на дръжките Schüco.

Дръжка Schüco AvanTec

 Поколението скрит мехатронен обков на  Schüco TipTronic привлича с комфорт, сигурност и дизайн на най-високо ниво – с интуитивно управление и богат избор на видове отваряемост. Присъединяването към автоматизацията на сградата позволява перфектната реализация на енергоспестяващи концепции за сградната обвивка.

Материалът е разработен от:
Милина Йорданова

За повече информация:
АЛУ КЬОНИГ ЩАЛ ЕООД
гр. София 1784, бул. "Цариградско шосе" 115,
сграда МЕГАПАРК, ет. 2, офис А1
Тел.: 00359 2/ 81 71 920
Факс: 00359 2/ 81 71 930
office@alukoenigstahl.bg

 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.