Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

СМЕЛО С ЦВЕТНАТА ДОГРАМА КЬОМЕРЛИНГ ОТ ЮНИПЛАСТ!

Пишете ни
СМЕЛО С ЦВЕТНАТА ДОГРАМА КЬОМЕРЛИНГ ОТ ЮНИПЛАСТ!


През последните години се наблюдава непрекъсната тенденция на увеличаването на дела на цветната дограма и особено на дървесните видове в общия обем на продаваната дограма. Като допълнение идва и това, че цветовете стават все по-тъмни - от светъл дъб и череша в началото, се премина към златен дъб, орех и рустикален дъб, а напоследък все по често и към антрацитно сиво и дори черно. Наред с това все повече се налага и тенденцията на увеличаване на размерите на отваряемите се части - балконски врати и др.

Известно е, че колкото е по-тъмен цветът, толкова повече топлина поглъща той от слънчевото греене и съответно нагрява ПВЦ профила. В резултат се появиха и първите проблеми с цветната ПВЦ  дограма. Голяма част от тях се дължаха на липсата на опит или неспазване на технологията за обработка на цветни ПВЦ профили, но се появиха и дефекти в материала. Зачестиха случаи на изкривяване на крилата, особено на врати с по-големи размери - на границата на допуските или такива, които ги надхвърлят. Особено сериозен бе проблемът при конструкции с южно и западно изложение.

Необходимо беше спешно да се вземат мерки, в това число от производителите на цветни фолия и профили.

Като начало бяха създадени нови видове фолия, които независимо от цвета си поглъщат по-малка част от топлинните лъчи на слънцето и по такъв начин предават и по-малко топлина навътре, на ПВЦ профила. Използваните през последните години фолия за ПВЦ профили, особено тези на фирмата Ренолит - Германия, които се ползват и от Кьомерлинг,  имат вече далеч по-добри показатели по отношение на поглъщането на топлинните лъчи на слънцето и на ултравиолетовото излъчване.

Поставени бяха нови изисквания за обработката на ПВЦ профилите в производството. Особено внимание се отделя най-вече на гарантиране на допълнителна вентилация на камерите на ПВЦ профила, с цел да се намали нагряването във вътрешността, а оттам да се предотврати изkривяването.

От скоро ставаме свидетели на поредната стъпка на Кьомерлинг в това отношение. Постигнат е качествен напредък в укрепването на отваряемите части - крилата на прозоречните конструкции, особено на тези с височина над 1800 мм. Ефектът се постига посредством подобреното армиране на ПВЦ профилите на крилата. Използва се метално усилване с повишена дебелина и устойчивост на външни натоварвания и с по-добра статика. Резултатът е повишена устойчивост на отваряемите части на цветните конструкции на слъчевото греене и гарантирането на правилното функциониране на прозоречните елементи.

Както обикновено при изработката на прозорците Кьомерлинг се прилагат най-съвременните постижения в областта на технологиите в прозоречната индустрия. Гарантира се качество и устойчивост на цветните конструкции, които да отговарят на високите изисквания и на очакванията на клиентите и при които проблемите причинени от топлинните натоварвания са сведени до минимум. Възвръща се сигурността в избора на цветната дограма.

Както обикновено, екипът на Юнипласт стриктно спазва технологичните изисквания и ги прилага в ежедневната си работа. Цветната дограма, изработена от Юнипласт излиза от производството с очакваното високо качество и надеждност.

ИЗБОРЪТ НА ЦВЕТНА ПВЦ ДОГРАМА ВЕЧЕ Е ПО-ЛЕСЕН.  КЬОМЕРЛИНГ И ЮНИПЛАСТ НЯМА ДА ВИ ПОДВЕДАТ. 


Материалът е разработен от:
Асен Новачков
/управител/
 ЮНИПЛАСТ
София, февруари 2013 г.


 


 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.