Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

НОВОСТИ И ДОСТИЖЕНИЯ В ПАНОРАМНОТО ОСТЪКЛЯВАНЕ

Пишете ни

НОВОСТИ И ДОСТИЖЕНИЯ В ПАНОРАМНОТО ОСТЪКЛЯВАНЕ

 

ТЪНКОСТИ ОТ ПРАКТИКАТА.

   Безпрофилното панорамно остъкляване е ефектно, функционално, удобно за експлоатация и красиво.


  Системите за панорамно остъкляване, които се предлагат на пазара, както и фирмите са многобройни и разнообразни.  В общи линии обаче се предлагат прави конструкции - за балкон, за тераса, пергола и т.н.


  Друго е когато стане дума за разнообразни форми - конструкции под дъга, под ъгъл и т.н. Тогава предлагането "изтънява" и става специфично.


  Системата за панорамно остъкляване на Алглас Тодокристал - Испания, предлагана от Юнипласт, предоставя  възможности за изграждане на конструкции под всякаква форма. С лекота могат да се изпълняват неправилни форми - в дъга, под формата "Г", под формата  "П" и т.н.


На снимката се вижда изпълнение на две съседни конструкции в дъга, осъществени на обект на фирмата .


Втори момент от панорамните конструкции е това, че обикновено конструкцията се отваря посредством врата в едната или другата страна. После всички панели се плъзгат в едната или другата посока и се паркират до вратата.


Съвсем друг става случаят, когато вратата трябва да се отвори не в края на конструкцията, а в средата или на което и да е друго място по желание. Но и толкова по-интересни стават изпълнението и експлоатационните възможности на конструкцията.


При Алглас Тодокристал изграждането на елемента "летяща врата" не е просто, но е напълно осъществимо и функционира безотказно.


На снимката се вижда обектът, на който не беше възможно вратата да бъде в края. Налагаше се тя да се постави срещу стълбата и да осигури удобен достъп към помещението. 

В случая, вратата е не само на необходимото място, но и след отварянето на цялата конструкция, се превръща в плъзгащ се панел и се паркира в ляво, до нормалната врата, която също се запазва.

 


Материалът е разработен от:
Асен Новачков
/управител/
 ЮНИПЛАСТ
София, ноември 2013 г.


 


 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.