Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

Подобряването на експортните пазари осигури голям ръст на Krimelte

Пишете ни

Подобряването на експортните пазари осигури голям ръст на Krimelte


Krimelte е компания, част от Wolf Group, която изнася почти 95% от продукцията си. Продажбите на Krimelte за първото тримесечие на 2010 г., които възлизат на 118.5 млн. EEK, се увеличиха с повече от една трета в сравнение с 2009 г. Компанията прогнозира, че тенденцията на растежа през първото тримесечие ще продължи и през второто тримесечие на 2010 година.

Резултатите за първото тримесечие бяха положително повлияни от увеличението на износа и продажбите на вътрешния пазар и от стабилизиралите се условия на експортните пазари. "Въпреки дългата тежка зима, която забави началото на строителния сезон в цяла Европа, ние сме доволни от нашите показатели за растежа през първото тримесечие. Със стабилизирането на световните експортни пазари, се надяваме, че положителната тенденция в продажбите на Krimelte ще продължи до края на годината.", каза г-н Алар Салум, изпълнителен директор на Krimelte.

Според Салум, продажбите за първото тримесечие силно са се покачили на всички пазари на Krimelte. "Разширяването на нашата работа и увеличаването на пазарния ни дял, винаги са били важни цели за нас. Днес сме щастливи да кажем, че навлизането на бразилския пазар - което започна успешно миналата година - върви по план. Видяхме също изненадващо положително развитие в Япония и на няколко други пазари. През втората половина на годината, очакваме да видим особено положително развитие в Украйна, България и Румъния.", каза Салум.
 
Г-н Тиит Aрро, изпълнителен директор на Impextra OÜ - друга компания, част от Wolf Group (която се фокусира върху балтийските и скандинавските пазари в търговията на дребно с дишащи стенни системи с марката Tempsi), прогнозира, че активността на пазара през сезона на ремонтите ще се засили през второто тримесечие на годината. "Сигурен съм, че студената и сурова зима е накарала много собственици на жилища да забележат липсата на изолация в домовете си.", каза Арро.

Основана в Естония, Krimelte стана водещ европейски производител на строителни лепила и уплътнители, и получи званието "Износител на годината" няколко пъти. Krimelte има производствени мощности в Естония, Русия и Дания. Експортната мрежа на компанията включва Великобритания, Ирландия, Норвегия, Швеция, Финландия, Румъния, Хърватия, Испания, Германия, Украйна, Япония и Русия.

Миналата есен Krimelte реши да обедини всички компании от групата, участващи в продажбените и производствените дейности под една корпоративна шапка, наречена Wolf Group.  В допълнение към търговските и производствени фирми на Krimelte в Естония и чужбина, Wolf Group включва също и търговските марки PENOSIL и Tempsi.

За 2009 г. Krimelte отчете консолидиран приход от продажби в размер на 813 млн. EEK, както и приходи от дейността (преди лихви и данъчно облагане) от 64 млн. EEK.


 
Кримелте България ЕООД
1000 София
Ул. Сердика 22, ет.3, офис 5
Тел/факс: 02 / 983 50 32
GSM: 088 51 66 697
e-mail: bulgaria@penosil.com
www.penosil.com
 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.