Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

Външни ролетни щори

Пишете ни
Обща информация
Външните ролетни щори са  изключително подходящи както за летния, така и за зимния период. Те осигуряват защита на жилището от нежелани погледи, изолират прозорците от шум и прах и осигуряват до 30% по-добра шумоизолация. Щорите се монтират от външната страна на прозореца, захванати за касата му.

Предимства на външните ролетни щори са, че не отнемат от пространството вътре в стаята и не събират прах вътре в помещението. Те са предназначени за отвън и затова не изискват много грижи. Навиват се на руло в кутия, която се намира в горния край на прозореца.Въпреки това се контролират отвътре. Това става по няколко начина: ръчно – с шнур или манивела , и чрез елекрически двигател – с бутон или с дистанционно управление.

Ролетните щори биват 2 вида: алуминиеви и PVC.

Ролетни щори с алуминиеви ламели

Тези щори са по-скъпи от ролетните PVC щори, но за сметка на това осигуряват по-висока шумо- и топлоизолация в помещението. Самите ламели са алуминиеви с пълнеж от пенополиуретанова пяна за по-добра изолация. При тях няма ограничения в размерите, но в зависимост големината на щората се препоръчва различен начин на задвижване. Те могат да бъдат в цвят бял или златен дъб. АЛУМИНИЕВИ външни щори - спасяват от жегите през лятото и предпазват от студа през зимата, т.е. поддържат приятни летни и по-топли зимни температури в помещението.


Ролетни щори с PVC ламели


Тези щори имат изключително съотношение цена-качество. Изработени са от PVC материал с висока надеждност и гарантирани качества. Самите ламели са кухи и не гарантират висока шумо- и топлоизолация, но осигуряват защита от любопитни погледи и предпазват прозорците от прах и вятър. Основен недостатък при тези щори е, че имат ограничения в размерите.


Съвет от нас:

Изключително важно е някои от основните елементи на щорите /кутия, конзоли, водачи, терминал/ е да бъдат метални, а не пластмасови, което гарантира по-дълъг  живот на щората.
Хубаво е да се знае, че тези щори нямат защитна функция като охранителните рол.щори (които са изцяло метални).
При монтаж на нова дограма е добре да се монтират заедно с нея, за да не се пробива допълнително касата на дограмата.
И двата вида щори подлежат и издържат на въздействието на околната среда – това е общото, но PVC щорите са с по-малък експлоатационен период когато са подложени на слънчево въздействие (пожълтяват бързо). За това е хубаво да се съобразява изборът на вид външна ролетна щора с изложението на помещението.

автор: Рени Вълчева
 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.