Дограма
За нас  |   Участие  |   Реклама  |   Контакти  |   Форум  |   Новини
Начало

Поканете слънцето! Покривни прозорци VELUX

Пишете ни

Поканете слънцето!

Не случайно, Александър Дюма е поставил своя любим герой Дартанян да живее на таван: по това време некомфортно и евтино място за живот. Проблемът е бил, че под покрива няма достатъчно светлина и свеж въздух. За това, не е случайно, че датският изобретател, който за първи път създава покривния прозорец, нарича своето творение VELUX, разкривайки по този начин двете основни характеристики на прозореца: ve – вентилация и lux – светлина. Покривният прозорец се монтира директно върху покрива и се свързва към него, с помощта на специална обшивка. По този начин слънчевите лъчи проникват в стаята, а дъждът остава отвън! В допълнение, конструкцията на прозореца позволява лесна вентилация на стаята.

Датският инженер е успял да разреши важен проблем, тъй като естествената светлина е едно от условията за физическото и душевно здраве на човека. Доказано е че колкото по-светла е стаята, толкова по-добро настроение се създава. Светлината създава и усещане за пространство.

Слънцето винаги е добре дошъл “гост” в нашия дом или работно място. Това е така, защото ние се нуждаем от слънчева светлина в нашето ежедневие. Покривният прозорец, за разлика от фасадния, не губи нито частица от естествената светлина. Незасенчвани от дървета или балкони, слънчевите лъчи проникват в помещението.


През горещите летни дни можете да намерите прохлада от палещотото слънце посредством сенници или щори. Сенникът пропуска светлината в стаята, но в същото време е сигурна бариера срещу жегата.

Всеки човек се нуждае от свеж въздух в помещението. Много фактори влияят на микроклимата в стаята. Учените изследват важни показатели в помещенията като потребление на кислород, бактериално присъствие, енергийни загуби, изпарения и т.н. Независимо от всичко, една стая трябва да бъде проветрявана. Една от най- ефективните форми на въздушния обмен е конвекцията:
топлият въздух се издига нагоре и се подменя с по-хладен, посредством въздушни течения.

Независимо от температурата навън, за по-добра вентилация се препоръчва един, високо поставен отвор, за излизащия въздух и един, който е поставен по-ниско – за постъпващия.

Покривните прозорци с вентилационен отвор позволяват циркулация на въздуха дори при затворен прозорец. При наличие на такъв отвор, снабден с филтър срещу прах и насекоми, стаята може да бъде проветрявана дори при дълго отсъствие на обитателите й.VELUX България ЕООД

За контакти:
София 1618, ул. Пелистер № 6
Телефон: +359 2 955 95 26
Факс: +359 2 955 95 26
E-mail: bulgaria@velux.com
http://www.velux.bg/
 
Всички оферти за групово пазаруване     Уеб сайт от МедияСофт ЕООД       
Copyright © 2006-2009 «Интернет каталог "Прозорци и врати в България" - всичко за нашата дограма!»
ПВЦ и алуминиева дограма, индивидуални оферти, цени и срокове за изпълнение.